Alapértelmezett színséma Nagykontrasztú színséma


KERESÉS

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Copyright © 2003-2013. Commitment Zrt.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás


taninform

Taninform


A Taninform iskolai adminisztrációs és ügyviteli rendszer 2005-ben vált elérhetővé a közoktatási intézmények és fenntartóik számára. A többéves fejlesztői munkát követően a szoftver olyan integrált megoldást kínál az oktatási intézmények számára, mely segítségével egységes felületen, egy rendszeren belül képesek kezelni az iskolai adminisztrációs teendőkkel kapcsolatos feladatokat.

A rendszer az iskola egészére vonatkozó adatok nyilvántartása mellett képes az intézmény dolgozóinak személyi- munkaügyi- és béradatainak, valamint a tanulók személyi és oktatással kapcsolatos egyéb adatainak kezelésére is. Az oktatásszervezési funkciók között megtaláljuk a tanév, tantárgyfelosztás, órarend, osztály és csoportbeosztás, naplók kezelését, a tanuló részvételeinek, a foglalkoztatottak helyettesítésének, túlóráinak nyilvántartását is. A rendszer adminisztrálja a tankönyvekkel, étkezéssel kapcsolatos adatokat.

Beépített teljes értékű elektronikus naplójának köszönhetően egyre több helyen térnek át a papír alapú nyilvántartásról az elektronikus naplóvezetésre. Az internetre épülő technológiának köszönhetően a szülők és a tanulók is közvetlenül információhoz juthatnak a Taninform rendszerből, ezáltal egy új kommunikációs csatornát nyitva az oktatásban érintett felek között és javítva a közösségi szolgáltatásokat. A szülők és tanulók megtekinthetik elektronikus ellenőrzőjüket, hiányzásaikat, információhoz juthatnak az iskolai eseményekről, és kapcsolatot teremthetnek a pedagógusokkal is.

A program használatával az intézmények könnyebben tudnak eleget tenni adminisztrációs feladataiknak, és adatszolgáltatási kötelezettségeiknek is. A rendszer egyik kiemelendő funkciója, hogy az általa eltárolt adatokból képes a minden év októberében kötelezően benyújtandó közoktatási statisztika automatikus elkészítésére. A szoftver az adminisztratív feladatot nagymértékben lecsökkenti. Továbbá lehetőség van a pedagógusok túlóra-elszámolásával kapcsolatos feladatok automatizálására is.

A szoftver óvodától iskoláig minden típusú közoktatási intézmény számára hozzáférhető és megoldást kínál az eltérő adottságú közoktatási intézményeknek is.

Úgynevezett moduláris felépítésű, melynek köszönhetően az egyes intézményi sajátosságok könnyen elkülöníthetőek. Más-más modulok kerülnek aktivizálásra például egy óvoda és egy szakközépiskola esetén.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás