Alapértelmezett színséma Nagykontrasztú színséma


KERESÉS

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Copyright © 2003-2013. Commitment Zrt.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás


kukatunder

Kukatündér


Szelektív hulladékgyűjtést bemutató logikai, készségfejlesztő játék 3-7éves gyermekeknek.


A szelektív hulladékgyűjtésből mindenkinek ki kell vennie a részét, hiszen a „szeméttermelésben” is részt veszünk, akár akarunk, akár nem.


Ezzel a játékkal a gyerekek megtanulhatják megkülönböztetni a különféle anyagfajtákat és azt, hogyan is kell a szelektív hulladékgyűjtést helyesen elvégezni.


Három játéktípust lehet játszani a Kukatündérrel (csoportosítás, memóriajáték, mátrix) nyolc különböző játékszabály szerint.


A változatos játékszabályok lehetővé teszik, hogy a különböző korú gyermekek egyformán szórakoztatónak, érdekesnek találják. Minden korosztály megtalálja benne a neki való feladatot.


A variációk gazdagságának köszönhetően a gyerekek nem unják meg idő előtt a játékot, ezért a benne foglalt ismeretanyagnak és viselkedésmintának van ideje rögzülni. A játékstruktúrák illeszkednek a különböző korcsoportok fejlettségi szintjéhez.


A játék alapanyagainak kiválasztásánál messzemenően figyelembe vettük a környezetvédelmi és az egészségügyi szempontokat: a felhasznált műanyag, karton tartós és mentes minden egészségre káros anyagtól; az információs füzet újrapapírból készült.


3-4 éves korban a gyerekek megtanulják megkülönböztetni az anyagok fajtáit, szeretnek csoportosítani, válogatni, dobozokba rakosgatni. E játék során megismerkedhetnek a különböző anyagokkal (fém, műanyag, textil, papír, üveg), a belőlük készült használati tárgyakkal és csomagolóanyagokkal, valamint azzal: hogyan kell ezeket szelektíven gyűjteni.


Az 5-6 évesek már többnyire jól ismerik az anyagokat és a belőlük készült csomagolóanyagokat, még mindig szeretnek válogatni, csoportosítani. Könnyedén szét tudják válogatni a hulladékokat a megfelelő kukákba, mivel a gyerekek rendkívül jó megfigyelők. Számukra a válogatási feladatot memóriajátékkal ötvöztük, így nem csak ismereteket szerezhetnek játék közben, de fejleszthetik megfigyelőképességüket, emlékezőtehetségüket is.


A 6-7 évesek már elvont logikai feladatokkal is szívesen megbirkóznak. Főleg nekik készültek a mátrix típusú feladatok, valamint a bonyolultabb, szelektálást is magukba foglaló memóriajátékok.


A készlet 9 darab élethű formájú, szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukát, 45 különféle hulladék képét ábrázoló kártyapárt, 5×9 darab hulladékgyűjtőt ábrázoló kártyát, 9 darab Kukatündér kártyát, valamint 10 darab, mátrixjátékhoz szükséges játéktáblát tartalmaz. Nyolcféle játékszabályt alakítottunk ki, így a játék menete pontosan illeszkedik a résztvevő gyerekek életkorához és létszámához.


A Kukatündér játékkal kapcsolatban keresse Ügyfélszolgálatunkat.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás