Commitment Zrt. 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 9-11., félemelet 4.
Tel.: 06-1-780-0753 Fax: 06-1-799-4390, e-mail: info@commitment.hu

ÁTLÁTHATÓ KÖZOKTATÁS - Sajtóközlemény

A Commitment Zrt. és a Szintézis Zrt. konzorciuma az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatást nyert el az Oktatási Adatcsere Központ elnevezésű projekt végrehajtására. A projekt támogatása a GOP-2011-1.1.1., Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása megnevezésű konstrukció keretében valósul meg az Universitas Győr kutatási partnerként történő bevonásával.

Szoftverfejlesztés

 
Könyvtári szoftver
 
A Taninform iskolai adminisztrációs és ügyviteli rendszer révén több ezer közoktatási intézményben van jelen programunk könyvtári modulja. Az intézmények és a fenntartók igényei alapján, a szoftvert továbbfejlesztve, létrehoztuk a Libinform könyvtári adminisztrációs rendszert. Könyvtári szakemberekből álló munkacsoportunk folyamatosan ellenőrizte a specifikáció megalkotása során, hogy a fejlesztendő program megfeleljen az elvárásoknak.
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt könyvtári szoftverek akkreditációs pályázatán induló Libinformmal elértük, hogy a program a hivatalos előírásoknak is eleget tegyen. Így biztosíthatjuk, hogy az iskolai könyvtárak, a program segítségével a központi követelményeknek is maximálisan megfelelhetnek.
 
A rendszer hatékonyan segíti az iskolai könyvtárak munkáját mindennapi adminisztrációs feladataiban. A kölcsönzési modul teljes körűen nyilvántartja a kölcsönzéssel kapcsolatos összes adatot, figyelmeztet a késésekre, kívánságra felszólításokat küld. Segítségével bármikor elkészíthető az aktuális leltári nyilvántartás és statisztika, beleértve a KIR-STAT könyvtári adatokat tartalmazó táblázatát is. A program használatával az állomány gyarapításának tervezése és nyomon követése, valamint a bibliográfiai leírások átemelése országos és nemzetközi könyvtári adatbázisokból egyszerűen megoldható.
(c) Commitment Zrt., 2009 - Minden jog fenntartva.