Alapértelmezett színséma Nagykontrasztú színséma


KERESÉS

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Copyright © 2003-2013. Commitment Zrt.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás


Kiválasztották a legtehetségesebb fiatalokat


A 20 év alatti fiatalok számára szervezett 2013–2014. évi 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny akadémikusokból, gazdasági szakemberekből álló, 18 tagú bírálóbizottsága hosszas értékelés után döntött, és kiválasztotta a műszaki, illetve a természettudomány területén a legtehetségesebb magyar fiatalokat.

 

A több mint 100 pályázó közül kiemelt 21 magyar fiatal tudományos, illetve műszaki ötleteit dolgozta ki, valósította meg és mutatta be. Ezek a kidolgozott projektek a június 10-i hivatalos eredményhirdetés után megtekinthetők a Design Terminálban.

A fiatalok többek között az alábbi kérdésekre kerestek válaszokat:
• Hogyan lebeghet egy elektromágneses vezérlésű kisautó?
• Milyen eszközzel tanulhatunk a leggyorsabban?
• Lehetséges-e egy szénnanocsövet impregnálni különböző fém-oxidokkal?

Ezek mellett a látogatók megtekinthetnek többek között cukorbetegek számára készített applikációt, megnézhetik, hogyan lehet természetes módon megakadályozni hobbitavak algásodását, és megismerhetik a molekuláris biokontroll folyamatát is.

A kiállításon megtekinthető lesz az Egyesült Államokban zajlott, fiatal tudósjelöltek olimpiáján második helyezést elért Hegyesi Donát nagy érdeklődést kiváltó pókerező robotja is.

A tizenéves tehetségek 22 saját standdal, demonstrációs eszközökkel várják a látogatókat, illetve az esetleges start up vállalkozások befektetőit.Link küldés
.
Cikk nyomtatás