Alapértelmezett színséma Nagykontrasztú színséma


KERESÉS

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Copyright © 2003-2013. Commitment Zrt.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás


„Eger a te történeted” 2014 nyarán is + Költözz Egerbe! Pályázati felhívás


Eger városa sokszínű, ahol mindenki otthonra talál. Valahol mindenki egri. Ha ellátogatunk Egerbe, akkor megértjük és tartalommal is megtöltjük a jelmondatot: „Eger a te történeted.”


Tavaly nyáron megújult és csúszdaparkkal gazdagodott az egri termálfürdő, Gárdonyi Géza 150. születésnapja kapcsán időkapszulát helyeztek a mélybe, miközben a Végvári Vigasságok során az Egri Vitézlő Oskola előadásában megelevenedett a történelem. Aki ott volt és átélte mindezt, az visszavágyik Egerbe, aki pedig nem, az előtt idén is itt a nagy lehetőség, hogy saját egri történeteket gyűjtsön magának!


Egerben már 2014 májusában elindult a fesztiválszezon és folytatódnak a tavaly sikerrel elindított kreatív kezdeményezések, valamint új arcát is megmutatja a város.


Jumurdzsák blogja

A tavaly elindított blog idén is folytatódik. Jumurdzsák blogja ugyanis nem csupán egy szokásos webnapló, amelyből megismerhetjük a blogger személyes élményeit és titkos életét, hanem egy játék is, amelyre az író és Eger városa invitálja az olvasót. Jumurdzsák álarca mögött – négy héten át – egy közismert figura bújik meg, akinek a személyét illetően megéri találgatni! Tavaly Kálloy-Molnár Péter bújt a sorok mögé. Vajon Jumurdzsák álarca kit rejt majd idén? A tippeket majd az 15552@ph.eger.hu címre várják!


Költözz Egerbe!

Kata és Ders tavaly egy hónapot töltött Egerben, és minden napjukat online nyomon követhettük. A napi 20-30 ezer blogolvasó biztosan emlékszik arra, amikor Kata lőni tanult, Ders vadászni ment. Esetleg arra, amikor lovas kocsival jártak a szőlőkben, vagy éppen arra, amikor Kata kerékpárját a várban felejtették. Megannyi egri történet, s ez a sztori idén két újabb fiatal életében folytatódik augusztus 6-a és 20-a között! Garantált, hogy 2014-ben is felejthetetlen élmény lesz Egerbe költözni.


XVIII. Egri Bikavér Ünnep

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Évről évre fontos alkalom ez, hiszen amellett, hogy Eger város egyik legnagyobb rendezvénye, az Egri Bikavér és most már az Egri Csillag, a borvidéki fehér házasítás is az egri borvidék legismertebb bormárkája, utóbbi díszvendégként lesz jelen. A gasztronómiai fesztivál 2014. július 10. és 13. között várja az érdeklődőket. Idén 40 pincészet kínálja a remekeit s a Bikavérekhez megálmodott ételeket. A Bikavér Ünnep elegancia és piknikhangulat együttese, a helyszín a különleges klímájú, ligetes Érsekkert.


Gárdonyi „Mini” Irodalmi Fesztivál

2014. augusztus 1–3. között az Egri Vár és a város különböző helyszínein felolvasó-programok, író-olvasó találkozók, filmvetítések, könyvbemutatók, gyermekprogramok, kiállítások és koncertek népszerűsítik Gárdonyi Gézát és az olvasást. Így elevenedik meg Gárdonyi városában az Egri Csillagok és a magyar szerzők műveinek világa. Elmaradhatatlan program az EGER 1552 Casting: az egriek Cecey Éva és Bornemissza Gergely XXI. századi megformálóit keresik egy különleges szereplőválogatáson, immár harmadik éve.


Végvári Vigasságok (augusztus 15–17.)

Életre kel a történelem: a törökök újra megtámadják Eger várát. Noha az erődrendszer számos területe megújul, a jól ismert ostrom, a hagyományőrzők fesztiválja idén sem maradhat el. A történelmi eseményeket hitelesen bemutató ostromot számos családi program és kulturális esemény egészíti ki.


Street art

2014. szeptember 5. és 6. között rendezik meg a 2014-es nyár egyik záróeseményét, a „Lassan a testtel” zenés-filmes fesztivált az egri Bolyki-völgyben. Az esemény második napján profi és amatőr utcaművészek veszik át a terepet. Az egyedi alkotásokban egy közös vonás lesz: egri témát dolgoznak fel falon, földön és minden nem szokványos helyen!


*


Költözz Egerbe! – Pályázati felhívás

Eger Önkormányzata „Költözz Egerbe!” címmel pályázatot hirdet, melynek nyertesei 2014. augusztus 6. és 20. között két hétig élvezhetik Eger vendégszeretetét.


A felhívásra olyan, élményekre és kikapcsolódásra vágyó, kreatív fiatalok (párok, barátok) jelentkezését várják, akik otthonosan mozognak a közösségi médiában, szívesen vezetnek blogot, érdeklődnek a hazai kulturális programok és fesztiválok iránt, és vállalják, hogy egri történeteiket – fényképek és videofelvételek közzétételével, valamint szöveges formában – megosztják az egész országgal.

jun_26_Eger

Ami az élményen túl garantált: a nyertes párnak az egriek 100 000 forint költőpénzt, szállást, a különböző eseményekre szóló belépőjegyeket, valamint több vacsorameghívást biztosítanak.


Pályázati határidő: 2014. július 10.


Jelentkezés módja: egy 1 perces videoblog feltöltése egy videomegosztóra, majd a link továbbítása egy rövid bemutatkozó levél kíséretében a koltozzegerbe@ph.eger.hu címre.


A video témája: „Miért szeretnénk Egerbe költözni?”


A jelentkező párosok személyes meghallgatáson is részt vesznek, Budapesten!


Bővebb infó: sajto.eger.hu


Link küldés
.
Cikk nyomtatás