Alapértelmezett színséma Nagykontrasztú színséma


KERESÉS

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Copyright © 2003-2013. Commitment Zrt.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás


A Symphony No. 42 a Frank előtt látható a mozikban


A Michael Fassbender főszereplésével készült Frank (16) hangulatához illő kísérőfilmre lelt: Bucsi Réka tízperces számítógépes rajzanimációja, a Symphony No. 42 július 31-től látható a hazai mozikban a különös vígjáték előtt.


frank_jelenetkepA Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült diplomafilm a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be februárban, ezt követően pedig számos rangos mustrára eljutott. Itthon eddig a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, a Friss Hús és a Mediawave kereteiben láthatta a nagyérdemű, utóbbi két megmérettetésről pedig díjjal távozott. Az animációs kisfilm, amely most kerül először országosan a mozik műsorára, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák: szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.


Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME animáció szakán, majd az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshopon vett részt. Augusztus elejétől a dániai The Animation Workshop „Open Workshop” projektjének résztvevője.


A Symphony no. 42 a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával; a film sound designere Lukács Péter Benjámin, producere Fülöp József, a MOME Anim vezetője.


MOME Anim

A tanszék a magyar animáció egyik meghatározó kreatív műhelye és szellemi centruma. Aktivitása magában foglalja az animáció BA és MA képzési programokat gondozó egyetemi tanszék működését, ugyanakkor az oktatáson túlmutató tevékenységek határozzák meg munkáját. Ezek sorában jelentős szereppel bír a produkciós tevékenység a nemzetközi kapcsolatrendszerbe helyezett tehetséggondozás és tartalomfejlesztés, aminek egyik kifutása inkubátor felületek létrehozása és működtetése. Mindezeken túl az animációs filmművészet aktuális kérdéseit regionális, történeti vagy egyéb kontextusba helyező kutatási témák gondozása is része a műhelyben folyó munkának.


www.facebook.com/SymphonyNo42

http://anim.mome.hu

www.facebook.com/MOMEAnim


symphony_no_42_jelenetkepAz animáció méltó párja lesz Lenny Abrahamson a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott filmjének, a Franknek, amelyben a szupersztár Michael Fassbendert (12 év rabszolgaság, Shame – A szégyentelen, Prometheus) tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. Az Oscar-jelölt színész, akinek alakítását a Vanity Fair csodálatosnak, az Indiewire pedig mesterinek nevezett, ezúttal még énektudását is megcsillogtatja a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontembereként. A címszereplő még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi – és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll. Ebbe a furcsa társaságba érkezik az ambíciókkal teli Jon (Domhnall Gleeson – Időről időre), akinek a legvadabb álmai válnak valóra, amikor egy váratlan üresedés miatt, pusztán kényszerűségből felveszik a bandába. A csapat hamarosan maga mögött hagyja a civilizációt, egy kis erdei házban kezdenek el kísérletezgetni, hogy megalkossák a tökéletes albumot – Jon pedig kénytelen felismerni, hogy a zenészélet nem annyira egyszerű, mint ahogy a bulvárlapokban olvassuk.


A Frank (16) és kísérőfilmje, a Symphony No. 42 július 31-én kerül országosan a hazai mozikba – az angol film szinkronizált és feliratos változatban is látható lesz.


Frank szinkronizált mozielőzetes:http://youtu.be/SVFGM0jDD8s

Frank feliratos mozielőzetes:http://youtu.be/VyzQICPNzY0

 Link küldés
.
Cikk nyomtatás