Commitment Zrt. 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 9-11., félemelet 4.
Tel.: 06-1-780-0753 Fax: 06-1-799-4390, e-mail: info@commitment.hu

ÁTLÁTHATÓ KÖZOKTATÁS - Sajtóközlemény

A Commitment Zrt. és a Szintézis Zrt. konzorciuma az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatást nyert el az Oktatási Adatcsere Központ elnevezésű projekt végrehajtására. A projekt támogatása a GOP-2011-1.1.1., Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása megnevezésű konstrukció keretében valósul meg az Universitas Győr kutatási partnerként történő bevonásával.

Az Oktatási Adatcsere Központ - Szülői adatfelmérés

A GOP-2011-1-1-1., Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása elnevezésű konstrukció keretében az Oktatási Adatcsere Központ adatköreinek feltérképezésekor fontosnak éreztük, hogy az elsődleges célcsoportként definiált szülői kör számára fontos adatokat, információkat összegyűjtsük, hogy az Ő igényeikhez maximálisan illeszkedő rendszert építhessünk, fejleszthessünk ki. Ennek lépéseként kétféle célcsoport számára (a szülőkhöz), a közoktatási intézmények segítségét kérve, kérdőívet juttattunk el, melyben az elektronikus adminisztrációval kapcsolatos tapasztalataikról, információikról kérdeztük őket.

 

A kétféle célcsoportot az iskolai adminisztrációs rendszerrel rendelkező, illetve nem rendelkező szülők alkották. A kétféle szülői kör megkeresését azért tartottuk indokoltnak, hogy láthassuk azt, hogy az elektronikus csatornák napi szintű használatának lehetőségével rendelkező felhasználói csoport által megfogalmazottaktól mennyiben térnek el (eltérnek-e) azoknak a válaszadóknak a válaszai, akiknél az iskolák még nem vezettek be semmilyen elektronikus adminisztrációs rendszert (esetleg valamilyen e-naplót).

 

A kérdőívek elemzéséből készült tanulmányban intézménytípusonként (általános iskola, gimnázium, szakiskola, szakközépiskola) és összesítve is megvizsgáltuk a beérkezett válaszokat, rámutatva arra, hogy a különböző közoktatási intézményekbe járó diákok szülei az intézménytípusnak megfelelően bizonyos kérdésekben azonosan, bizonyos kérdésekben viszont másképpen gondolkodnak ugyanarról a problémáról. Az elemzésben megpróbáltunk arra is választ találni, hogy a különböző fenntartói típusok (alapítványi, egyházi, állami, egyetemi, önkormányzati) által fenntartott közoktatási intézményekbe, valamint különböző típusú (Budapest, falu, község, város) településre járó tanulók szülői válaszadásaiban van-e különbség, és ha igen, milyen típusú ez az eltérés?

 

Az alábbi linken a teljes kutatási dokumentumot elolvashatják.

(c) Commitment Zrt., 2009 - Minden jog fenntartva.