Commitment Zrt. 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 9-11., félemelet 4.
Tel.: 06-1-780-0753 Fax: 06-1-799-4390, e-mail: info@commitment.hu

ÁTLÁTHATÓ KÖZOKTATÁS - Sajtóközlemény

A Commitment Zrt. és a Szintézis Zrt. konzorciuma az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatást nyert el az Oktatási Adatcsere Központ elnevezésű projekt végrehajtására. A projekt támogatása a GOP-2011-1.1.1., Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása megnevezésű konstrukció keretében valósul meg az Universitas Győr kutatási partnerként történő bevonásával.

Hazai és nemzetközi mérés-értékelési szabványok

A 2. időszakban elkészült a hazai és nemzetközi mérés-értékelési szabványok feltérképezése, amely lehetővé teszi, hogy a projekt keretében létrejövő tanulói, intézményi jelentések képesek legyenek külső szolgáltatáshoz csatlakozni egyedi adatkonverzió nélkül. Mindez biztosítja a kompatibilitást és interoperabilitást bármely szabványos felülettel és ezen keresztül a projekt eredményének fenntarthatóságát. 


Az időszakban kialakult a projekt keretében kialakítandó webes felület jogosultságkezelési és személyi adatkezelési vázlata, amely meghatározza a portálhoz kapcsolódó adatcsere-igényeket az Oktatási Hivatal és az intézményi adminisztrációs rendszerek felé. Ezzel kapcsolatban megvalósult a kapcsolatfelvétel az adott intézmény felé. 


Az időszak kiemelkedő eredménye volt a terveknek megfelelően a szolgáltatás alapját adó, úgynevezett „infobox”-ok tervezése, amelyek az egyes tanulói és intézményi jelentések adattartalmát és adatfeldolgozási képletét határozzák meg.

(c) Commitment Zrt., 2009 - Minden jog fenntartva.