Commitment Zrt. 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 9-11., félemelet 4.
Tel.: 06-1-780-0753 Fax: 06-1-799-4390, e-mail: info@commitment.hu

ÁTLÁTHATÓ KÖZOKTATÁS - Sajtóközlemény

A Commitment Zrt. és a Szintézis Zrt. konzorciuma az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatást nyert el az Oktatási Adatcsere Központ elnevezésű projekt végrehajtására. A projekt támogatása a GOP-2011-1.1.1., Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása megnevezésű konstrukció keretében valósul meg az Universitas Győr kutatási partnerként történő bevonásával.

ÁTLÁTHATÓ KÖZOKTATÁS - Sajtóközlemény


fejlec


ÁTLÁTHATÓ KÖZOKTATÁS - Sajtóközlemény


A Commitment Zrt. és a Szintézis Zrt. konzorciuma az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatást nyert el az Oktatási Adatcsere Központ elnevezésű projekt végrehajtására. A projekt támogatása a GOP-2011-1.1.1., Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása megnevezésű konstrukció keretében valósul meg az Universitas Győr kutatási partnerként történő bevonásával. A támogatási összeg 278 millió forint.

Az Oktatási Adatcsere Központ egy olyan adatgyűjtő és elosztó rendszer, amely a különböző, egymástól különálló oktatási adatbázisokból kér le adatokat és azokat egységes, átlátható formában tárja a felhasználó szülők, pedagógusok és a diákok elé. Segítségével korábban megvalósíthatatlan adatelemzések teszik átláthatóvá, könnyen követhetővé és értékelhetővé a tanulók előrehaladását. A laikus szülők számára is átláthatóvá válik a gyermekek valós teljesítménye és az oktatással, neveléssel összefüggő egyéb tevékenysége is.
A projekt kutatás-fejlesztési része hozza létre azt a szabványt, illetve interoperabilitási rendszert, amely a különböző nyilvántartásokat, adatbázisokat értelmezhető módon képes összekapcsolni. Természetesen a projekt megfelel a legszigorúbb adatvédelmi és biztonsági követelménynek is.
A projekt a legmodernebb informatikai eszközökkel, módszerekkel és technológiák felhasználásával valósul meg. Ennek keretében Győrben munkalehetőséget biztosít informatikusoknak, pedagógiai szakembereknek. A projekt közvetlenül hozzájárul az oktatásinformatika fejlődéséhez és tovább segíti a Győrben meghonosodó közoktatási nyilvántartási rendszerek szakemberigényének hosszú távú ellátását, tudásuk naprakészen tartását.

Commitment Zrt.lablec
Cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 9-11. fe/4.
E-mail: info@commitment.hu
www.commitment.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu


(c) Commitment Zrt., 2009 - Minden jog fenntartva.